Vigo: La cocaïna estava en l’aire condicionat d’un vaixell que transportava cotxes des de Noruega

La Policia Nacional i l’Agència Tributària, en una operació conjunta, han intervingut 10,4 quilograms de cocaïna a l’interior de dues bosses d’esport amagades en un dels conductes de l’aire condicionat d’un vaixell portavehicles de procedència noruega que, en el dia d’ahir, va arribar a el Port de Vigo.

Basant-se l’experiència acumulada durant anys d’investigació per part dels especialistes de la Policia Nacional i de Vigilància Duanera, s’ha determinat que, a causa de les diferents escales que els mercants realitzen en els països productors de cocaïna o en els que tenen forts vincles amb ells, no els resultaria difícil a les organitzacions infiltrar-se en les tripulacions dels vaixells per introduir substàncies il·legals i, posteriorment, lliurar-les en destinació.

Per aquesta raó, des de l’any 2018, s’han establert diferents dispositius conjunts de prevenció per tal de detectar la presència de certes estructures, bosses, maletes o caixes ocupades pels habituals blocs amb els quals s’elabora la cocaïna.

Aquests dispositius van permetre en el dia d’ahir localitzar 10,4 quilograms d’aquesta substància pulverulenta de color blanc que, finalment, va donar positiu en cocaïna. Les borses comptaven amb un enginyós dispositiu de imantat que s’assegurava un fàcil accés en el moment de la recollida i que evitava possibles moviments bruscos pels tubs de ventilació, el que pogués provocar la seva pèrdua.

Les investigacions conjuntes que ara mateix estan realitzant les dues unitats permetran determinar, properament, la possible implicació dels membres de la tripulació en el negoci criminal de tràfic de drogues avortat amb aquesta operació.

Port de Tarragona