Estats Units pressiona Suïssa perquè no accepti el 5G d’Huawei

El diari suís SonntagsZeitung publica que el govern dels EUA ha pressionat el Ministeri d’Afers Exteriors de Suïssa perquè no accepti que Huawei desenvolupi la tecnologia 5G en aquest país. Segons aquest rotatiu, Estats Units ha dut a terme una pràctica similar al Regne Unit i Alemanya. Suïssa considera que la «guerra» comercial entre la firma xinesa i els EUA estan darrere d’aquesta petició i que realment no responen a un problema per a la seguretat de país. Huawei prova de forma limitada la tecnologia 5G a Suïssa per a l’operadora Sunrise, competint amb Ericsson que ho fa per Swisscom. La polèmica sorgeix en el país davant les possibles conseqüències per a la salut d’aquesta tecnologia que ha generat protestes de diversos col·lectius en algunes ciutats suïsses.

Port de Tarragona