Confisquen 87.000 dòlars falsos i detenen a 8 persones d’una organització criminal que introduïa moneda falsificada a Espanya

La Policia Nacional han detingut a la localitat corunyesa de Ribeira a vuit persones com a presumptes responsables d’una de les organitzacions criminals més actives en la introducció de bitllets falsos de dòlars nord-americans. Se’ls ha intervingut una mica més de 87.000 dòlars, el que ha suposat una de les majors confiscacions d’aquesta moneda realitzades a Espanya.
La investigació policial va començar durant el passat mes d’octubre, quan es va detectar l’aparició de bitllets falsificats i la seva introducció en el circuit financer a través de diverses entitats bancàries de Ribeira i d’algunes localitats de els seus voltants.

Inicialment, es va identificar a un jove, que va resultar ser la persona més activa de l’organització. Posteriorment, es va detectar que un altre jove i una noia van començar a introduir nous bitllets falsos d’aquesta moneda en diferents entitats bancàries. Els bitllets d’aquesta última parella corresponien a la mateixa indicatiu que els introduïts prèviament, el que va fer suposar que existia relació entre ells. Les denúncies i les càmeres de seguretat dels establiments van permetre comprovar que, en alguns casos, acudien junts per fer el canvi de divises. En la majoria de les ocasions, feien els ingressos en els seus propis comptes de les que ells mateixos eren els titulars.

Després de l’anàlisi dels bitllets per part de la Policia Nacional, es va determinar que es tractava d’una falsificació de molt bona qualitat i difícil de detectar, pel que van ser catalogats com d’alta perillositat, constatant que procedien d’una impremta situada fora de les fronteres espanyoles.

Tràfic de drogues i robatoris amb força

Els seguiments realitzats sobre els investigats van revelar les seves rutines i el lloc de residència de cada un d’ells. A més es va descobrir que també podrien estar relacionats amb alguns delictes de tràfic de drogues i amb un cas de robatori amb força realitzat a la zona on viuen. Finalment, es va descobrir que la moneda falsa va ser facilitada per un altre ciutadà espanyol que actualment es troba en una presó de Suècia per un delicte de tràfic de drogues i falsificació de moneda.
Totes aquestes gestions van permetre la identificació de tots els membres de l’organització i la seva detenció a la localitat de Ribeira i en altres zones properes. Als vuit arrestats se’ls va intervenir una mica més de 87.000 dòlars nord-americans, una de les majors confiscacions de dòlars falsos realitzades a Espanya. Es dóna per desarticulada una de les organitzacions criminals més actives en la introducció d’aquesta moneda en territori nacional.

Port de Tarragona