FLASH: Mor Kirk Douglas als 103 anys

L’actor nord-americà Kirk Douglas ha mort als 103 anys, ha comunicat el seu fill Michael. Hi havia patit un vessament cerebral el 1996 però es va recuperar de manera sorprenent i també va sobreviure a un accident d’helicòpter el 1991. «Amb una tremenda tristesa, els meus germans i jo vam anunciar que Kirk Douglas ens va deixar avui a l’edat de 103 anys», va dir Michael en un comunicat. «Per al món, era una llegenda, un actor de l’època daurada de les pel·lícules que va viure bé en els seus anys daurats, un humanitari el compromís amb la justícia i les causes en què creia van establir un estàndard a què tots aspirem».

Nascut al desembre de 1916, procedia d’una família de camperols jueus de Bielorússia. Va estar actiu en el món de teatre i el cinema des de 1946 a 2008. Va recollir un Oscar honorífic que premiava la seva carrera, el 1996. Va estar nominat en 1949 per «L’ídol de fang», el 1952 per «Captius de l’malament» i el 1956 per «el boig de cabells vermell».

Port de Tarragona