Una seixantena de detinguts per robatoris i furts el cap de setmana en un cop dels Mossos i Urbana de Barcelona contra els carteristes

Mossos de diferents comissaries de Barcelona i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut des de divendres, 7 de febrer, i fins diumenge, 9 de febrer, un total de 39 carteristes i 24 lladres que acabaven de cometre un robatori violent a la via pública (17) o en establiments comercials (7). Les detencions s’han realitzat in fraganti o immediatament després d’haver-se produït el robatori. La col·laboració ciutadana i la descripció que testimonis han donat a la policia ha estat una informació clau per detenir els autors dels fets delictius.

La ràpida actuació policial dels agents desplegats al centre de la ciutat ha permès identificar i localitzar aquestes persones que, aprofitant les aglomeracions en les principals zones turístiques de la ciutat, actuen per sostreure mòbils i altres objectes de valor.

Les detencions s’han realitzat sobretot als districtes de l’Eixample (10 per furts i 4 per robatoris violents) i de Ciutat Vella (21 per furts i 9 per robatoris violents). La resta de districtes acumulen les altres detencions, realitzades en només tres dies.

Entre les detencions destaquen una actuació policial en què un agent del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Ciutat Vella va detectar dissabte al migdia 5 dones que acabaven de sostreure un telèfon mòbil a una turista. Les dones havien enganyat la víctima a la qual li demanaven diners per ajudar a una associació de sordmuts. Les cinc dones, d’entre 19 i 16 anys, van quedar detingudes i la víctima va recuperar l’aparell, valorat en 700 euros.

Així mateix, el dissabte passat, agents de paisà que estaven patrullant per carrers del districte de Ciutat Vella van detectar com dos homes s’apropaven a una parella i treien amb violència el telèfon mòbil de la noia. La rapidesa en què van actuar els agents va facilitar la detenció dels dos autors dels fets i la recuperació del mòbil sostret.

La col·laboració ciutadana en algunes de les actuacions policials ha estat determinant. Així, el passat diumenge, un testimoni va trucar al 112 alertant que estaven robant amb violència una home al districte de Sant Martí. L’home va facilitar la descripció de l’autor dels fets i gràcies a aquestes dades, els agents el van enxampar i van poder recuperar la cartera que acabava de sostreure.

Dissabte al migdia, agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius van veure al districte de Ciutat Vella un home que estava fugint en bicicleta després de sostreure un telèfon mòbil. Els agents van donar avís a les patrulles que estaven fent tasques de seguretat ciutadana a la zona per tal d’enxampar-lo durant la fugida. Agents del Grup Regional de Motos el van localitzar i detenir, mentre que efectius de l’ARRO van apropar a la víctima fins al lloc de la detenció per tal que reconegués l’autor dels fets i per retornar-li el mòbil sostret.

Finalment, la matinada de dissabte a diumenge, dos homes van assaltar-ne a un altre al qual van intentar furtar-lo, però quan aquest es va resistir aleshores el van agredir amb violència. Ràpidament els agents van intervenir i van detenir als dos autors dels fets.

Port de Tarragona