Cinc detinguts, dos per presumpta agressió sexual, en un operatiu policial contra el narcotràfic al Raval de Barcelona

En el marc de l'acció s'han tapiat tres pisos i un quart s'ha pogut retornar al seu propietari

Foto: Guardia Urbana/ACN

ACN .- Cinc persones han estat detingudes aquest dilluns, dues d’elles per presumpta agressió sexual, en el transcurs d’un operatiu dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona contra el narcotràfic al Raval. En el marc d’aquest operatiu també s’ha actuat sobre un club de consum de cànnabis, segons la policia no registrat, que ha quedat precintat. A més, dos homes han quedat en situació d’investigats per un presumpte delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. En total la policia afirma que s’han desmantellat tres que actuaven com a punts de venda de drogues, paper que també jugava el club de cànnabis, afirma la mateixa font. Dels cinc detinguts, tres són de nacionalitat senegalesa i dos de nacionalitat dominicana.

El dispositiu ha començat poc després de les cinc de la tarda a tres immobles d’un carrer de la zona nord del Raval. Segons la policia, la investigació havia començat un mes enrere després de tenir indicis sobre l’activitat de tràfic de drogues en un dels pisos investigats, on també se sospitava que hi havia hagut una agressió sexual.

Pel que fa als cinc detinguts, a quatre se’ls atribueix un delicte contra la salut pública i a dos la presumpta agressió sexual a un consumidor en un dels punts de venda investigats. A banda, als domicilis registrats s’han intervingut diverses dosis de crack i objectes que la policia considera susceptibles de provenir de robatoris.

També dins l’operatiu s’han tapiat tres pisos del carrer príncep de Viana número 14 i s’ha retornat al seu propietari el pis del número 9 del mateix carrer. D’altra banda s’ha precintat l’associació de consum de cànnabis, situada també en aquest carrer, en aquest cas al número 24. Els agents afirmen que s’hi ha trobat una plantació de marihuana, a més de diversos estris per al cultiu, i consideren que hi havia tràfic de substàncies estupefaents. En aquest club dues persones han quedat en situació d’investigades com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública.

Aquest dispositiu policial s’emmarca en les actuacions conjuntes que Mossos i Guàrdia Urbana han fet els darrers deu dies, que han comportat 21 detencions relacionades tant amb delictes de tràfic de drogues com amb una agressió sexual que havia tingut lloc en un dels edificis, a més d’un intent d’homicidi en què es va intentar cremar una persona d’origen paquistanès. Els detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.

Port de Tarragona