Cupra ha estrenat avui les noves instal·lacions d’Abrera, on ha invertit 5,3 milions d’euros

Exterior del Cupra Racing Factory / Foto: Gemma Aleman

Cupra ha estrenat aquest dijous la nova seu de la firma a Abrera, el Cupra Garage. Les instal·lacions, situades al costat de la seu corporativa de Seat, ocupen una superfície de 2.400 metres quadrats, han costat 5,3 MEUR i s’ha construït en tan sols mig any. Hi treballaran 200 persones. El nou espai, que arriba coincidint amb el seu segon aniversari de la marca, ha acollit la presentació del nou León Cupra. El conseller delegat de Cupra i vicepresident de vendes de Seat, Wayne Griffiths, ha aprofitat l’esdeveniment per posar damunt de la taula els bons números de la marca i ha assegurat que preveuen superar els 1.000 MEUR en vendes el 2021.
En els seus dos anys de vida Cupra ha venut prop de 40.000 unitats, 25.000 d’elles l’any passat. Alemanya va ser el principal comprador, amb prop de 10.000 vehicles, seguit del Regne Unit i d’Espanya, on es van vendre 2.700 vehicles.

Segons el conseller delegat, aquest 2020 serà “el gran any de la marca”. Confien en què s’acostaran als 1.000 MEUR en vendes i que l’any que bé superaran la xifra. D’aquesta manera les vendes suposaran el 10% del total de Seat.

Griffiths ha volgut ressaltar l’èxit de la firma a Mèxic i ha assegurat que aquest fet ha obert la porta a pensar que Cupra pot ser la manera de dur Seat fora del continent europeu. Ara per ara, segons ha indicat, Europa concentra el 90% de les vendes de Seat.

Nous models

Aquest dijous la firma ha presentat el seu primer Cupra Leon en les seves versions ‘Hatchback’ i ‘Sportstourer’. Tots dos disposen d’una àmplia gama de motors, que van des de la benzina a l’híbrid endollable. En aquest sentit, Griffiths ha anunciat la voluntat de la marca d’apostar pels models híbrids. Les dues versions presentades aquest dijous és previst que surtin al mercat durant el tercer trimestre de 2020. A més, properament, a Ginebra, es donarà a conèixer el Formentor.

A Abrera també s’ha presentat el Cupra e-Racer, el primer turisme de carreres 100% elèctric.

La nova seu

El batejat com a Cupra Garage s’ubica dins del complex industrial de Seat a Martorell, en la qual s’han invertit 5,3 milions d’euros, i s’ha construït en tan sols sis mesos. Allà hi treballaran prop de 200 empleats.

A tocar del nou immoble s’ha reformat l’antic edifici de Seat Sport per a convertir-se en el nou Cupra Racing Factory, el taller de cotxes de competició.

Port de Tarragona