La fiscalia demana 18 anys i mig de presó per a l’home acusat de voler matar el president Pedro Sánchez

Va enviar diversos missatges anunciant les seves intencions i demanant ajuda per formar un comando

Foto: La Moncloa

La fiscalia demana 18 anys i mig de presó per a l’home acusat de voler matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Manuel Murillo, de 64 anys, va ser detingut a Terrassa al setembre del 2018 i està a presó des de llavors. Fill de l’últim alcalde franquista de Rubí, tenia un arsenal d’armes de foc, era un expert tirador i va enviar diversos missatges anunciant la seva intenció d’assassinar Sánchez. Demanava ajuda per formar un comando i per conèixer l’agenda concreta del president. Murillo va començar les seves manifestacions arran de la intenció del govern espanyol d’exhumar les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos.

Murillo va anunciar les seves intencions en un grup de Whatsapp, però també en missatges directes a alguns contactes. «No podem permetre que humiliïn el ‘Generalísimo’. Si és precís me’n vaig armat i m’asseuré a la tomba de Franca i si s’apropen disparo». Aquest és un dels primers missatges que va enviar. Al seu parer, calia un alçament, un cop d’estat per derrocar el govern socialista. «La meva major il·lusió és ficar el traïdor de Sánchez sota de la làpida de Franco», deia durant l’estiu del 2018.

El 12 de setembre del 2018 va obrir una conversa privada amb una coordinadora de Vox al Vallès i li va expressar que volia matar Sánchez, que ell ho feia, però que necessitava ajuda. «Soc un franctirador i amb un tir precís s’acaba amb Sánchez abans que enfonsi del tot Espanya», apuntava Murillo, que afegia que necessitava llogar un pis a prop i que no li importava morir si «salvava Espanya». La fiscalia li demana 18 anys i mig pels delictes d’homicidi en grau de proposició, dipòsit d’armes i municions de guerra, tinença d’armes prohibides, dipòsit de municions no autoritzades i tinença d’explosius. Quan els Mossos el van detenir el 19 de setembre van trobar 16 armes de foc curtes i sis llargues, incloent un fusell, un subfusell i quatre rifles d’altíssima precisió. Al cotxe tenia dues pistoles, una d’elles modificada i il·legal.

Port de Tarragona