Un jutjat de Barcelona admet a tràmit un escrit presentat per Atresmedia per frenar mesures urgents sobre «El Rosco» de «Pasapalabra»

El jutjat mercantil 8 de Barcelona a admès a tràmit un escrit preventiu presentat per les mercantils ITV i ATRESMEDIA en relació a la part final del programa concurs «Pasapalabra», «El Rosco», davant la possibilitat que, qui diu ser la propietària dels drets (propietat intel·lectual), la mercantil dels Països Baixos MC&F presenti una sol·licitud de mesures cautelars urgents, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L’admissió d’aquest escrit, denominat escrit preventiu, està emparat per una decisió unànime del Tribunal Mercantil de Barcelona (integrat pels titulars dels onze jutjats mercantils de Barcelona) fent una interpretació extensiva de les prerrogatives de la Llei de Propietat Industrial, aplicable en matèria de propietat intel·lectual, que és aquest cas, i d’acord amb la jurisprudència europea.

L’admissió d’aquest escrit suposa que les mercantils ITV i Atresmedia, propietària dels drets del concurs televisiu Pasapalabra i societat que ha adquirit llicència per a la seva difusió televisiva, traslladen la seva posició davant l’eventual presentació de mesures cautelars per part d’MC&F, mercantil que diu ser propietària dels drets d’un concurs televisiu coincident amb una part del programa Pasapalabra, El Rosco. A més l’admissió està fonamentada en l’antecedent anterior sobre aquest particular entre l’empresa MC&F i les mercantils ITV i Mediaset, resolt pel Tribunal Suprem en dates recents i que va provocar la suspensió de l’emissió del concursa PASAPALABRA a Telecinco.

L’admissió implica l’obertura d’un expedient amb tres mesos de vigència, al que s’incorporarien les hipotètiques mesures cautelars que poguessin presentar qui pogués arribar a ser demandant, MC&F. Aquesta qüestió processal, en una aplicació avantguardista de les possibilitats que ofereix la regulació, té el seu antecedent més identificable en els escrits preventius que poden presentar-se i admetre’s per propietat intel·lectual en el MWC que es convoca a Barcelona, recollit en el protocol aprovat pel Tribunal de Marca de Barcelona i el Tribunal de Marques de la Unió Europea a Alacant.

L’admissió de l’escrit preventiu no anticipa cap posicionament per part de l,’òrgan judicial en cas que es demanessin mesures cautelars per part de qui pogués ser demandant.

Port de Tarragona