Una dona ferida lleu en caure-li a sobre una teula a Palamós a conseqüència del vent, que ha provocat mig miler d’avisos a Bombers

El vent ha arrencat la coberta del pavelló poliesportiu de Cervera. / Salvador Miret

Els Bombers han atès mig miler d’avisos pel vent fins a les 16 hores. Si bé a primera hora els serveis es concentraven a les demarcacions de Lleida i Girona, el vent ha començat a crear alguns problemes a la regió metropolitana nord, que acumula 152 avisos, i a la sud, on n’han atès 138. Des de la regió de Lleida s’han fet 66 avisos, i des de la de Girona 43. De fet, una dona ha resultat ferida de poca gravetat en caure-li una teula pel vent a Palamós. Els Bombers han rebut l’avís a les 9.22 hores. El SEM l’ha evacuat a l’hospital de Palamós. La zona ha quedat acordonada i tècnics municipals revisen l’edifici.

La majoria d’avisos dels Bombers són per retirar o assegurar elements caiguts o a punt de caure, com ara teulades, coberts, tendals, arbres i cables. A Cervera (Segarra) i a Canet d’Adri (Gironès) ha volat la coberta del pavelló esportiu. Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i activitats a l’aire lliure, i ha situat en estat d’alerta el pla Ventcat.

Aquest dilluns al matí s’han mesurat ratxes de vent de més de 80 km/h a diversos sectors del país, fins i tot en zones on és poc habitual. S’han superat els 150 quilòmetres als cims del Montseny, amb 160,6 al Puig Sesolles (1.668 metres).

S’espera una afectació més intensa al Segrià, Baix Camp, Tarragonès, Anoia i Bages. Les ratxes poden superar els 100 quilòmetres per hora.

Port de Tarragona