Detinguts dos camioners a l’AP-7 a Tarragona després de trobar-los eines i dispositius per robar gasoil d’altres vehicles

Els camioners transportaven 13 bidons amb 25 litres de gasoil suposadament sostret. / Mossos

Els Mossos d’Esquadra han posat a disposició judicial dos homes de 28 i 31 anys, de nacionalitat sèrbia i sense domicili conegut, com a presumptes autors d’un delicte d’apropiació indeguda, després de trobar dins d’un remolc 325 litres de gasoil  sostret d’altres vehicles.

Els fets van tenir lloc al voltant de la una de la matinada durant un control de transports a l’autopista AP-7, al terme municipal de Tarragona, quan una patrulla va aturar un camió, amb plaques de matrícula de Bulgària, el qual efectuava el trajecte entre França i Sevilla.

Durant la inspecció a la cabina del camió, ocupat pels dos detinguts, es van trobar diversos aparells i targetes de pagament electrònic de peatges i combustible que no corresponien a l’empresa de transport ni als dos conductors.

Els dos sospitosos van donar explicacions incongruents i contradictòries, motiu pel qual els agents van escorcollar el semiremolc que arrossegava el camió, a l’interior del qual van trobar tretze bidons de 25 litres cadascun plens de gasoil. Juntament amb aquests recipients, la patrulla va intervenir un llevataps que havia estat manipulat per poder perforar panys de vehicles així com una llarga mànega i un aparell de bombeig per a l’extracció de combustible de l’interior dels dipòsits.

Els dos transportistes, que no van poder justificar la procedència de tots aquests objectes, van quedar detinguts i el camió immobilitzat. Ambdós van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar aquest dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Port de Tarragona