Set persones denunciades per simular ser víctimes de robatoris a l’Hospitalet de Llobregat per cobrar de les asseguradores

Set persones han estat denunciades en el que va d’any per simular ser víctimes de robatoris a l’Hospitalet de Llobregat, segons han indicat els Mossos d’Esquadra. En concret, se’ls atribueix un delicte de simulació de delicte i d’estafa. Les set persones havien denunciat que havien estat víctimes de robatoris violents a la via pública. Però els Mossos van comprovar que no havien estat robatoris violents, si no furts o pèrdues. La intenció dels denunciants, afirma la policia catalana, era aconseguir indemnitzacions de companyies asseguradores. El cos recorda que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia amb una pena de multa de sis a dotze mesos.
A més, com que en aquest cas s’intentava cobrar indemnitzacions, també es pot atribuir delicte d’estafa, amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros. Si no la supera, la pena és d’un a tres mesos de multa.

Port de Tarragona