Actuacions policials en clubs de Girona i València en un cop contra una banda internacional de proxenetes que venia dones a 6.000 euros

S'han alliberat a 10 dones, quatre a València i dues a Girona

Moment en que la Policia deté un dels proxenetes. / CNP

La Policia Nacional, en el marc d’un equip de Treball format per Espanya, Romania, Suïssa, República Txeca i Regne Unit, han desarticulat una organització internacional que explotava dones de nacionalitat romanesa captades mitjançant el mètode «lover boy». Entre les actuacions policials es troben clubs de la província de Girona i València, on es van alliberar a una desena de dones.
Les víctimes, embaucadas amb falses relacions sentimentals, eren traslladades a diferents països de la Unió Europea com Espanya, Itàlia, Regne Unit, República Txeca, Suïssa, Dinamarca i Alemanya per exercir la prostitució en clubs de cites i en la via pública. Els líders de l’organització, per no aixecar sospites, movien amb freqüència a les víctimes de país i fins i tot eren venudes entre els membres de el grup criminal per quantitats properes als 6.000 euros. En la fase final de l’operació es va dur a terme un dispositiu policial coordinat a Espanya, Romania i República Txeca, en el qual es va detenir 14 persones -set a Espanya i set en Romania- i es va alliberar a 10 dones, sis d’elles a Espanya i quatre en el país romanès.

Actuacions a Girona i València

Aquesta organització, de caràcter transfronterer, captava dones establint una relació sentimental amb el propòsit de crear una gran dependència. La manipulació era tal que les dones creien no poder viure sense els seus explotadors i suportaven coaccions, humiliacions i agressions de tot tipus. Finalment, eren traslladades des de Romania a diferents països de la Unió Europea on eren obligades a exercir la prostitució en clubs de cites i en la via pública.

La investigació ha permès constatar que l’organització buscava de manera constant ampliar el seu negoci. Així, a Espanya intentaven integrar nous proxenetes per tal d’atraure més dones i sobre els quals aplicar una taxa diària per exercir la prostitució en els clubs i zones de la seva influència, principalment les províncies de València i Girona. Els beneficis obtinguts eren blanquejats a través de testaferros i empreses fictícies, i destinats a l’adquisició de béns immobles (cases i terrenys), vehicles i accessoris de luxe (rellotges i joies), obertura de comptes corrents, consum de drogues i jocs d’atzar . Els agents han constatat que l’organització desmantellada comerciava amb les dones, demostrant la «propietat» d’elles a l’ésser comprades per uns 6.000 euros als seus anteriors proxenetes.

14 persones detingudes i 10 dones alliberades

L’operació policial, dirigida contra tots els graons de l’organització, ha conclòs amb 11 registres domiciliaris -sis a Romania i cinc en Espanya- i dues inspeccions a clubs, un a República Txeca i un a Romania. En aquesta fase final s’ha arrestat 14 persones -set a Romania, sis a la província de València i una a Girona- i s’ha alliberat a 10 dones, sis d’elles a Espanya (quatre a València i dos a Girona). Al seu torn, s’ha intervingut més de 5.000 euros en efectiu, cinc vehicles d’alta gamma, joies de gran valor, armes blanques, diversos telèfons mòbils i diversa documentació d’interès.

Port de Tarragona