El TSJC estableix que la relació entre Glovo i un repartidor és un contracte de treball i ordena la readmissió d’un acomiadat


La sala social de l’Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat una sentència per la qual considera que la relació que s’estableix entre un «rider» i l’empresa Glovo s’ha de considerar un contracte de treball. Per tant, dicta la readmissió d’un treballador que va denunciar el seu acomiadament en 2018, a l’considerar-la improcedent. Al·lega el tribunal en els seus fonaments que la relació entre el demandant -el treballador de Glovo- i l’empresa és la de «un veritable contracte de treball, ja que es donen tots els elements fonamentals que estableix l’article 1.1 de l’Estatut dels Treballadors. aquests són voluntarietat, retribució, alienitat i dependència.
Utilitza com a referència jurisprudencial un cas relatiu a Uber, dirimit pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, en el qual es considerava que el treballador no ho era d’un servei informàtic (la relació mitjançant una aplicació de mòbil) sinó com un servei de transport.
La readmissió s’ha de realitzar en les mateixes condicions que la acomiadat tenia el 2015, quan va presentar la primera demanda, i serà degudament indemnitzat.

Port de Tarragona