Nega haver violat i retingut una dona que exercia la prostitució a Tarragona

L'acusat, que afronta 14 anys de presó, va contactar amb la víctima a través d'una aplicació d'Internet

Imatge de la sala de vistes on es fa el judici del cas, a l'Audiència Provincial de Tarragona. / Roger Segura

Roger Segura .- L’acusat de violar i retenir una dona en un pis de Tarragona el setembre passat ha negat els fets en el judici que s’ha fet aquest divendres a l’Audiència de Tarragona. Segons la fiscalia, que ha mantingut la petició de 14 anys de presó, el processat va contactar amb la víctima a través d’una aplicació d’Internet per mantenir-hi relacions sexuals i, un cop ella va entrar al pis, ell va tancar amb clau, li va mostrar una navalla i li va dir que no la deixaria sortir fins que no li fes el que ell volgués. Més tard, el va convèncer per acompanyar-lo a un supermercat i allà va poder demanar auxili. El noi ha dit que van consumir més de 100 euros en cocaïna i que van fer «l’amor». «Porto 7 mesos a presó sense haver fet res», ha declarat.

El noi ha detallat que van passar una mitja hora al pis, situat al carrer Pere Martell de Tarragona, consumint drogues i alcohol, i mantenint relacions sexuals. Tot seguit, segons ell, van decidir baixar a comprar més cervesa al supermercat. El noi, de 28 anys, ha dit que van entrar junts al local i que ell li va oferir que comprés el que li vingués de gust. De sobte, segons ha relatat, «ella va treure una navalla, va començar a demanar auxili i a cridar que la volia matar». «Jo li vaig dir que estava malament del cap i que si l’hagués volgut matar ho hauria fet a casa», ha afegit. Tot seguit, ha dit que se’n va tornar cap al pis i que va deixar al porta oberta perquè sospitava que, després del «teatre» de la víctima, hi acudiria la policia.

Segons el noi, ell li havia pagat 150 euros i ella li’n va robar 300 més. «Em van portar a la presó sense tocar-la», s’ha queixat. En el darrer torn de paraula, entre llàgrimes, el processat ha demanat sortir de la presó perquè vol treballar i cuidar de la seva mare malalta. «M’he menjat set mesos a la presó sense haver-li fet res. Em va estafar i em va robar els diners. He intentat matar-me a mi mateix amb un llençol a la presó», ha afegit.

Segons la versió de la víctima i de la fiscalia, però, cap a quarts de quatre de la tarda ella va anar al domicili fruit d’un acord per mantenir sexe a canvi de diners. La dona ha dit que ell va tancar i amagar la clau del pis, i que va prendre-li el telèfon. A més, ha declarat que quan ella va intentar fugir ell va esgrimir una navalla de forma amenaçadora impedint que marxés, la va portar a l’habitació, va treure-li la roba i la va penetrar vaginalment sense protecció, arribant a ejacular als llençols del llit, sempre amb la navalla al costat, i a practicar-li sexe oral.

Després de consumar l’acte sexual, l’acusat va voler anar a buscar beguda i tabac a un supermercat proper. La víctima ha dit que, davant d’aquesta situació, va intentar guanyar-se la seva confiança i que el va convèncer per acompanyar-lo i no quedar-se tancada al domicili. Una vegada al supermercat, i sempre seguint amenaçant-la amb que duia la navalla a la butxaca, segons ella, va aconseguir demanar socors i en un forcejament amb l’acusat, desarmar-lo. L’acusat, vista la situació, va fugir al domicili, lloc on va ser detingut instants després per agents de la Guàrdia Urbana, que van recuperar al pis la bossa i el telèfon mòbil de la víctima.

Per contra, la defensa ha insistit que la víctima ofereix una versió «plena de contradiccions». L’advocat ha subratllat que la dona no va esmentar que l’havien violat ni als agents de la Guàrdia Urbana ni als agents que van prendre-li declaració a comissaria, i que ho fes «uns dies més tard» en seu judicial. La defensa ha demana tal tribunal que deixi l’acusat en llibertat atès que, al seu criteri, l’acusació no se sosté.

La fiscalia, però, ha insistit que la víctima va revelar que l’havien violada «quan es va armar de valor», perquè se sentia «avergonyida». La fiscal ha indicat que la dona «no va oposar resistència activa, però no va consentir». «Ella només volia sortir d’allí», ha abundat. Per això ha mantingut l’acusació per un suposat delicte de violació amb l’agreujant d’ús d’instrument perillós, en concurs medial amb un delicte de detenció il·legal.

En concret, ha demanat 14 anys de presó, 10 anys de llibertat vigilada, la prohibició d’aproximar-se a menys de 300 metres i de comunicar-se amb la víctima durant 15 anys, i 10.000 euros d’indemnització per danys morals. A més, ha sol·licitat que, quan s’hagin complert tres quartes parts de la pena , se substitueixi per l’expulsió del país durant nou anys. El cas ha quedat vist per a sentència.

Port de Tarragona