Desarticulat un grup criminal especialitzat en assalts violents a cases de propietaris de comerços de Santa Coloma, Tordera i Barcelona

arxiu / archivo

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes, de nacionalitat dominicana i colombiana i entre 29 i 39 anys, com a presumptes autors de cinc robatoris en domicilis amb violència i intimidació.

Els quatre detinguts se’ls considera presumptes autors de l’assalt violent a tres domicilis de Santa Coloma de Gramenet, un de Tordera i un altre de Barcelona.

La investigació es va iniciar el novembre de 2019 quan els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori amb violència en un domicili de Santa Coloma de Gramenet. Tres homes van accedir al domicili de la víctima i van esperar que arribés per abordar-la, seguidament la van lligar i emmordassar. Després la van colpejar fins que va indicar on guardava els diners. Un cop van aconseguir el seu objectiu van marxar del lloc deixant la víctima lligada a terra.

Fruit de les indagacions policials, els agents van identificar part dels assaltants i van constatar que formarien part d’un grup criminal que s’hi havia especialitzat a cometre robatoris violents sempre seguint un mateix patró.

El grup sempre escollia víctimes de nacionalitat xinesa que disposessin de negocis propis. Un cop escollit l’objectiu irrompien en els domicilis exercint la violència, fins i tot amenaçaven als menors d’edat del domicili, i en alguna ocasió es feien passar per policies.

El dia 4 de març es va establir un dispositiu policial que va permetre detenir quatre membres del grup quan acabaven de cometre dos robatoris més en dos domicilis de Barcelona. A l’escorcollar-los els agents van localitzar diferents objectes que provenien dels domicilis que acabaven de violentar.

El dia 5 de març els investigadors van realitzar l’entrada i escorcoll en els domicilis que els arrestats tenien a Santa Coloma de Gramenet i els policies van intervenir diferents objectes provinents dels robatoris.

Els mossos van determinar que alguns membres del grup feien servir a Catalunya identitats falses per dificultar l’acció policial. A més, un dels integrants seria un exagent de la Direcció Nacional de Control de Drogues de la República Dominicana, el qual havia format part d’una banda de sicaris i que el 2015 es va veure implicat en l’assassinat d’un periodista.

El dia 7 de març els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a dos d’ells i la llibertat amb càrrecs per als altres dos.

Port de Tarragona