Denunciat a Tarragona per enviar dos rèptils a través d’una empresa de paqueteria

Els treballadors avisen la Guàrdia Civil en sentir sorolls dins d'una caixa de cartró

La Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Tarragona que pretenia enviar dos rèptils a Sevilla, dins d’una caixa de cartró, a través d’una empresa de missatgeria. Els fets es remunten a principis de la setmana passada quan els treballadors de la companyia van donar l’avís que havien sentit sorolls dins d’un paquet. Els agents del Seprona van acudir al local i van localitzar dins la caixa un llangardaix d’uns 50 centímetres de llarg, molt excitat, i també un altre rèptil de dimensions similars que estava tancat dins d’un paquet més petit. Els agents els van identificar com un mascle i una femella de l’espècie d’escinc de llengua blava. Els exemplars, que es trobaven en bones condicions sanitàries, els van traslladar a un centre de recuperació.
De la seva banda, els agents van prendre declaració a l’home que havia fet l’enviament acusat dels suposats delictes de maltractament i abandonament d’animals, ja que no va posar en coneixement de l’empresa que es tractava d’un transport d’animals vius. El propietari havia declarat únicament que eren «objectes fràgils» i, a més, l’empresa on va acudir no està autoritzada per fer aquesta mena de transports.

La Guàrdia Civil recorda que el trasllat d’animals s’ha de fer en vehicles de transport habilitats i amb climatització, que cal disposar d’aigua i aliment, i que el transportista ha de conèixer els factors de risc per evitar posar en perill la vida de l’animal.

Port de Tarragona