El Col·legi de Periodistes inicia un ERTO entre la seva plantilla per la davallada d’ingressos «molt notables»

Seu del Col·legi de Periodistes a la Rambla de Catalunya de Barcelona. / GM

El Col·legi de Periodistes ha anunciat aquest dijous que inicia un expedient temporal de regulació d’ocupació (ERTO) entre la seva plantilla davant de la incidència que el coronavirus està tenint sobre els seus comptes. L’associació professional ha explicat que ja són «molt notables» els efectes del confinament en els 13 quioscs que gestiona al centre de Barcelona, que «estan pràcticament inoperants». També al·lega que s’han vist perjudicats els ingressos propis de l’activitat a la seu barcelonina, com el lloguer de sales i la formació.

Per tot plegat, ha aprovat un pla de contingència temporal «per garantir el servei que presta als col·legiats i pal·liar, en la mesura del possible, les conseqüències derivades del coronavirus covid-19».
La decisió s’ha pres en una reunió telemàtica d’urgència de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes, que vol «mitigar les pèrdues que representa mantenir aquestes activitats en funcionament en un moment de confinament de la ciutadania». L’ERTO afectarà tota la plantilla del col·legi professional, tant de les oficines i demarcacions, com dels quioscs, si bé se’n mantindran alguns d’oberts per garantir el dret de les persones a accedir a la informació. Segons el comunicat remès als col·legiats, la Junta de Govern s’ha compromès a revertir la situació tan aviat com sigui possible.

Port de Tarragona