Els Mossos d’Esquadra descarten finalment el mòbil terrorista en l’incident a l’aeroport del Prat

Efectius del TEDAX inspeccionen el vehicle. / Mossos

Els Mossos d’Esquadra han descartat finalment el mòbil terrorista en l’incident a l’aeroport del Prat d’aquesta matinada, quan un vehicle ha accedit al hall de la T-1 entrant per les portes giratòries. Els fets han passat pels volts de les 5 de la matinada. Els dos ocupants han sortit del cotxe i un d’ells ha fet una proclama de tipus islamista, segons havia explicat el comissari en cap, Eduard Sallent. Tots dos, de nacionalitat albanesa, han estat detinguts. La investigació ha determinat, però, que no hi havia una motivació terrorista al darrere. Un dels dos arrestats ha donat positiu en el test de substàncies estupefaents.

Un dels dos súbdits albanesos que han estat detinguts aquesta matinada per accedir amb un vehicle a la zona de vianants de l’aeroport del Prat ha emès una proclama islamista quan era detingut, ha declarat en roda de premsa un responsable de Mossos d’Esquadra. El fet s’està investigant actualment i s’ha posat en coneixement de la fiscalia de l’Audiència Nacional.

La Policia de la Generalitat ha iniciat una investigació i no descarta cap hipòtesi sobre el fet. Els dos detinguts no tenen, a priori, cap antecedent de radicalitat, tot i que els Mossos continuaran investigant amb els serveis d’informació per determinar quina era la pretensió dels dos arrestats.

Port de Tarragona