Madrid habilita 1.396 llits hospitalaris i d’UCI a la Institució Firal de Madrid per fer front al coronavirus

El govern autonòmic preveu preparar el pavelló 5 per acollir fins a 200 pacients lleus en les properes hores

ACN.- La Comunitat de Madrid ha habilitat 1.396 llits hospitalaris i d’UCI a la Institució Firal de Madrid (IFEMA) per poder fer front al coronavirus. En aquesta primera fase s’ha habilitat els pavellons 7 i 9 com a recinte hospitalari d’emergència, amb 1300 llits convencionals i 96 d’UCI, i es preveu que en les properes hores el pavelló 5 pugui acollir fins a 200 llits provisionals per rebre «immediatament» els primers pacients amb símptomes lleus, que vindran derivats de diversos hospitals de la regió.
En aquesta primera fase, el pavelló 9 ja te preparats 15 mòduls de 50 llocs convencionals cadascun, el que equival a uns 750 llits, i quatre mòduls UCI amb 16 llits en cadascun. Al pavelló 7 s’està creant 11 mòduls amb 50 llits d’hospitalització convencionals cadascun, a més a més de dos mòduls amb 32 llits en total.

Aquest model per mòduls es replicarà als pavellons 1, 3, 5, 7 i 9. Si l’evolució de la situació ho requerís, el govern autonòmic assegura que s’habilitaran nous espais, fins a arribar als 5.000 llits.

Port de Tarragona