Presó provisional per a l’investigat per la mort d’un home per arma blanca dissabte a Sabadell

El jutge instructor veu indicis de delicte i d'autoria després de prendre declaració al detingut

L’home detingut dissabte presumptament vinculat a la mort d’un altre a Sabadell ha ingressat a presó de manera provisional per ordre del jutge, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons l’escrit que decreta la mesura, l’instructor considera provat que investigat i víctima van discutir el divendres fins al punt que va caldre la intervenció de la policia i que l’ara empresonat va haver de ser traslladat a l’hospital. L’endemà es van tornar a trobar, i en el marc d’una presumpta reunió de conciliació, hi va haver l’agressió mortal. El jutge considera que hi ha “indicis de delicte i d’autoria” en la declaració del detingut i per això ordena la presó.Segons l’escrit judicial, el 27 de març l’investigat i la víctima van tenir un enfrontament i una discussió greu, fins al punt que va caldre avisar la policia i que l’investigat va ser traslladat a l’hospital amb lesions.

El 28 de març ambdós es van trobar a la planta superior d’un habitatge i el segon va convidar el primer a baixar al pis de sota per intentar una reconciliació. Van entrar a l’habitació de la víctima i l’investigat en va sortir ferit i cobert de sang. La víctima va quedar a dins, viva però ja agonitzant, i va morir poc després, segons l’escrit del jutge instructor.

Després de la declaració de l’acusat, l’instructor estima “possible” apreciar la concurrència del requisit d’agressió il·legítima, sobretot tenint en compte que l’investigat ha declarat que “va clavar un tornavís al coll” a la víctima. Per això considera que hi ha indicis de delicte i d’autoria i decreta la presó provisional.

Port de Tarragona