Salut confirma la mort de 7 persones més amb coronavirus i 64 positius nous a la demarcació de Lleida

Les víctimes mortals pel virus a Ponent i Pirineu ja són 69, mentre que els casos detectats 961, i les altes 152

Professionals que han començat a atendre pacients amb coronavirus a l'hotel Nastasi de Lleida. / D. Salut

El Departament de Salut ha confirmat que en les darreres hores han mort 4 persones amb coronavirus SARS-CoV-2 a la Regió Sanitària de Lleida i 3 persones a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. També s’han confirmat 42 casos positius nous a Lleida i 22 al Pirineu. Amb aquestes xifres ja són 69 les víctimes mortals a la demarcació des de l’inici de la pandèmia. Així mateix, el nombre de casos positius del virus puja a 961, i les altes mèdiques són 152. Actualment 239 persones es troben ingressades als hospitals de la regió de Lleida i d’aquestes, 53 es troben a les UCI. Al Pirineu hi ha 40 persones ingressades en centres hospitalaris.
De les persones ingressades a la Regió de Lleida, 151 es troben a l’Hospital Arnau de Vilanova, 108 dels quals estan estables a planta i 43 es troben a la UCI. 38 estan ingressades a l’Hospital Universitari de Santa maria de Lleida, 28 de les quals estan estables a planta i 10 es troben a la UCI. 50 persones més estan ingressades en centres privats. En les darreres hores, han estat donades d’alta 18 persones que es trobaven ingressades a Ponent i les altes acumulades en aquesta regió són 100.

De les 40 persones ingressades al Pirineu, 10 es troben a l’Espitau Val d’Aran, totes estables a planta. 17 estan ingressades a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, totes a planta; 6 a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell estables a planta; i 7 a l’Hospital de Cerdanya, estables a planta. En les darreres hores han estat donades d’alta 10 persones que es trobaven ingressades en aquesta regió i les altes acumulades són 52.

Cal destacar també que durant aquest dijous un equip de professionals d’atenció primària ha començat a treballar a l’Hotel Nastasi (Hotel Salut) per atendre 4 pacients traslladats des de l’Arnau i que prèviament han estat estabilitzats al centre hospitalari. Aquests pacients acabaran de fer la convalescència en aquest establiment hoteler de la ciutat de Lleida habilitat per a l’atenció de pacients amb covid-19. En funció de les necessitats, s’espera que en els pròxims dies es puguin traslladar més pacients a l’Hotel Nastasi.

Pel que fa al Pirineu, aquest dijous s’ha fet el trasllat dels primers 4 pacients de l’Hospital Comarcal del Pallars a l’Hotel Segle XX de Tremp. A la mateixa localitat, des del passat 22 de març l’Hotel Alegret acull 10 pacients de l’àrea sociosanitària. A Vielha es compta amb les instal·lacions de l’Hotel Sol Vielha, tot i que de moment encara no acullen pacients.

Salut assegura que continua garantint la gestió de la pandèmia, treballant per donar la millor assistència a les persones, i agraeix la col·laboració i els esforços de la ciutadania per contenir els contagis i demana no abaixar la guàrdia en les mesures de prevenció.

Port de Tarragona