Un jutjat eximeix de treballar a una infermera del Joan XXIII amb asma per risc de patir la covid-19

Un altre jutge ha decidit el mateix per un mosso del Vendrell amb diabetis

ACN.- El jutjat contenciós-administratiu número 1 de Tarragona ha reconegut el dret a no anar a treballar a una infermera de l’Hospital Joan XXIII perquè pateix una malaltia respiratòria crònica i esclerosi múltiple. Aquesta circumstància la fa ser col·lectiu de risc i, segons el Ministeri de Sanitat, no s’hauria d’exposar al coronavirus. Malgrat això, va ser obligada el 19 de març passat a incorporar-se a treballar a la cinquena planta l’hospital, planta que, a més, va patir un focus infecciós per coronavirus el 29 de març.

De fet, la CGT critica que el director de personal de l’hospital, Felipe Vallina, «està denegant permisos als treballadors en grup de risc com ara les embarassades, sense tenir en compte el risc que comporta per ella i pel fetus en cas de ser contagiats».

Per tot això, el sindicat demana una rectificació urgent a l’Institut Català de la Salut i que eximeixi d’anar a treballar als centres mèdics i hospitalaris als nostres treballadors d’especial vulnerabilitat davant de la covid-19.

El jutjat recorda que tant el Ministeri com la Conselleria de Salut han eximit de treballar aquells treballadors que, tot i ser serveis essencials, tinguin alguna patologia prèvia que els posi en més risc de patir complicacions pel covid-19. La pacient que va recórrer té una malaltia cardiovascular, malaltia autoimmune i una malaltia pulmonar crònica com asma, amb atacs severs. Un cas similar va ser resolt en el mateix sentit pel jutjat contenciós-administratiu número 2 de la ciutat en el cas d’un mosso d’Esquadra del Vendrell que pateix diabetis.

Port de Tarragona