S’enlaira des d’Alguaire el Boing 747 de la companyia Atlas Air que portarà equipament mèdic a Chicago des de Frankfurt

El Jumbo Jet, aparcat a l'aeroport lleidatà des del febrer, s'ha utilitzat davant l'aturada de l'aviació comercial

L'avió Jumbo Jet a punt de sortir des de l'aeroport de Lleida-Alguaire per recollir material sanitari i enviar-lo als EUA on es veu l'edifici de la terminal al fons.

ACN Alguaire .- El Boing 747 de la companyia Atlas Air que des del 2 de febrer passat estava aparcat a la plataforma d’Aeronpark de Lleida-Alguaire s’ha enlairat aquest dimecres al vespre per carregar equipament sanitari a l’aeroport alemany de Frankfurt-Hahn i enviar-lo fins a Chicago, als Estats Units. L’operació es duu a terme tenint en compte l’aturada de pràcticament tota l’activitat del sector de l’aviació comercial, que es venia utilitzant per transportar aquest tipus de material. Per aquest motiu, segons han indicat des de l’aeroport lleidatà, s’ha decidit fer-ho amb avions de càrrega, amb la voluntat de contribuir a fer front a la crisi sanitària del coronavirus.
Abans de dur a terme la maniobra d’enlairament, des de Servitec s’han fet les comprovacions pertinents per tal de tornar a posar en marxa l’aparell, ja que inicialment estava previst que es quedés aparcat durant uns mesos a Lleida-Alguaire. Des de l’aeroport han destacat la importància d’aquesta operació, tenint en compte que el món de l’aviació «ha hagut de deixar a terra la major part dels avions comercials de totes les companyies aèries mundials».

A banda del Jumbo Jet que s’ha enlairat aquest dimecres, a la plataforma d’Aeronpark, contigua a la que té la infraestructura lleidatana, hi ha un altre Boing 747, cinc avions d’Icelandair i un ATR. Mentre, quatre aparells 737 MAX de la companyia Norwegian es troben a la plataforma de l’aeroport, la qual s’ha ofert com aparcament per als avions aturats davant l’emergència sanitària mundial pel coronavirus. Amb aquest objectiu, s’ha redistribuït l’espai disponible i s’ha adaptat per destinar-lo a l’estacionament d’avions.

Port de Tarragona