ERC Barcelona proposa subvencionar el 40% de l’IBI als propietaris que perdonin el lloguer dels comerços

La formació planteja reduir la taxa de terrasses per pal·liar els efectes del coronavirus sobre l'economia local

Natzarè Romero

ERC Barcelona ha presentat aquest dimarts una bateria de mesures per pal·liar els efectes del coronavirus sobre l’economia local que passen per subvencionar el 40% de l’impost de béns immobles (IBI) d’aquest any als propietaris que condonin el lloguer dels comerços mentre duri el confinament pel coronavirus, la qual cosa tindria un impacte d’entre 10 i 15 milions d’euros per a l’Ajuntament de Barcelona. Els republicans també han proposat una reducció «substancial» de la taxa de terrasses, crear una plataforma en línia de comerç de proximitat i un programa d’ajudes a la sostenibilitat dels gremis i associacions comercials.
Així mateix, han posat sobre la taula una reorientació de la promoció turística, una taxa d’ocupació de l’espai públic per a grans superfícies de comerç electrònic i desenvolupar les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU) que té el consistori.

Paral·lelament, ERC ha demanat que el govern espanyol suspengui la quota d’autònoms mentre duri l’impacte de la crisi sanitària, que inclogui el lloguer dels locals que han tancat o afectats per la disminució de l’activitat als supòsits recollits al Decret
de Mesures Urgents Complementàries en l’Àmbit Social i Econòmic per fer front al Covid-19, una moratòria d’un any sense interessos per al cobrament de l’IVA del segon trimestre de 2020 i una reforma del règim especial d’autònoms. També vol assegurar l’accés de les petites i mitjanes empreses, així com dels autònoms, a facilitats bancàries, limitant els interessos dels préstecs de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) a l’1,5%.

Port de Tarragona