El Govern planeja que els nens puguin sortir de casa algunes hores d’aquí a 10 dies

El conseller Buch i la consellera Vergés han avançat avui que es trobaven evaluant les dades d’impacte de contagis, actualment en descens, per poder permetre a finals de la setmana que ve la sortida de casa dels infants, sota unes estrictes mesures de seguretat i higiene. La mesura s’estudiarà demà al PROCICAT per part dels responsables de Salut, Interior i Benestar Social.

La mesura té com a finalitat la protecció de la salut emocional, social i psicológica del col·lectiu d’infants de Catalunya. La sortida seria amb una limitació de temps i per franges horàries. Els menors d’1 a 3 anys no haurien de portar mascaretes, però els nens que es trobin entre els 6 i els 12 anys, haurien de portar-la. En aquest cas, ha explicat la consellera, seria recomanable una mascareta domèstica elaborada a la mida apropiada del nen en funció de les seves dimensions. Complementaries aquesta mesura, el mantenir una distància adequada, l’utlització de guants i una correcta costum d’higiene basada, principalment, en rentar-se les mans abans de sortir i quan es torni a casa, ha explicat Vergés.

Port de Tarragona