El govern espanyol manté el compromís de derogar la Llei Mordassa però diu que ara hi ha altres prioritats

Marlaska defensa les sancions als que se salten el confinament: “Hi ha un mandat amb l’estat d’alarma”

Gemma Tubert/ Madrid .- El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, assegura que el govern espanyol manté intacte el compromís de derogar la Llei Mordassa però diu que ara per ara “hi ha altres qüestions a encarar”. Durant la seva compareixença al Congrés, ha defensat que a la propera llei que la substitueixi hi haurà d’haver articles que es mantinguin, com ara la desobediència a l’autoritat i ha defensat les denúncies contra els que se salten el confinament. En aquest sentit, ha dit que hi ha un “mandat” amb el decret de l’estat d’alarma que és conegut per la ciutadania.
Marlaska ha detallat que des que va començar l’estat d’alarma s’han interposat 680.000 propostes de sanció i s’han detingut unes 6.000 persones. “Algunes dels reincidents ja estan començant a complir condemna”, ha afegit.

Port de Tarragona