L’Audiència Nacional declara nul l’ERO de Ryanair que afectava la base de Girona i tres més a l’Estat

La sentència obliga l'aerolínia a readmetre els acomiadats i a abonar els sous perduts des de l'extinció dels contractes

Foto: Aleix Freixas

L’Audiència Nacional ha declarat nul l’ERO de Ryanair que afectava 224 treballadors de les bases de Girona, Tenerife, Lanzarote i Gran Canaria, segons han informat els sindicats demandants. En una sentència, el tribunal obliga l’aerolínia a readmetre els acomiadats amb les mateixes condicions de feina que tenien abans de l’ERO i a pagar-los els salaris que no han cobrat des dels acomiadaments. La decisió del tribunal arriba després d’una demanda dels sindicats USO, SICTPLA i SEPLA. «Es constata mala fe, frau, coacció i abús del dret en la manera de procedir patronal», ha assegurat el secretari general d’USO a Ryanair i un dels afectats a Tenerife Sud, Gustavo Silva.
«Ja no som els treballadors que titllem d’il·legals a Ryanair, la pròpia Audiència Nacional és duríssima en la seva sentència amb una empresa que sempre ha utilitzat coaccions i amenaces amb la seva plantilla i ha menystingut les lleis i les autoritats espanyoles», ha afegit Silva.

La vista pel judici es va celebrar el 10 de març, i ja llavors els sindicats es van mostrat satisfets amb el resultat perquè consideraven que s’havien «demostrat tots els incompliments de Ryanair».

En total, a Girona es van acomiadar 13 treballadors, i a la resta se’ls va exigir firmar un canvi en les condicions de feina per fer-los contractes fixos discontinus.

Port de Tarragona