L’Ajuntament de Calafell estudia denunciar un regidor de Ciutadans que va engegar «a la merda» els musulmans

Foto: Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell estudia denunciar el regidor de Ciutadans Javier Álvarez Laperal, que en una publicació a les xarxes socials va engegar «a la merda» els musulmans. A través del seu perfil de Facebook personal, Álvarez va escriure: «Aquells qui resen a Al·là, a la merda és on han d’anar». L’Ajuntament de Calafell ha condemnat les paraules del regidor taronja i ha traslladat els fets als serveis jurídics per a què analitzin si són denunciables.

Al seu torn, l’executiva local de Ciutadans també ha lamentat les paraules del regidor, que considera «lamentables». «Són declaracions que no tenen res a veure amb els valors del partit», afirma a l’ACN el cap de files dels taronges a Calafell, José Manuel Tejedor.

L’executiva local de Cs ha assegurat que les paraules d’Álvarez Laperal són «inacceptables i intolerables». Segons Tejedor, «no encaixen amb els valors de respecte i llibertat política i religiosa que defensa Ciutadans». És per això, avança, que els òrgans del partit analitzaran els fets. Tejedor no ha concretat si es preveu l’expulsió del regidor.

Al seu torn, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha assegurat a les xarxes socials que les paraules de Javier Álvarez Laperal són «lamentables i condemnables» . «No volem feixisme ni racisme al nostre municipi», ha afegit.

El govern preveu convocar una junta de portaveus quan estigui llest l’informe jurídic amb què el consistori ha de decidir si ho denuncia davant la justícia. L’executiu vol debatre amb la resta de partits si cal prendre alguna mesura al respecte.

Condemna de l’Associació Amistat Hispano-Marroquí

L’Associació Amistat Hispano-Marroquí ha emès un comunicat on lamenta profundament i condemna enèrgicament les expressions racistes i xenòfobes proferides pel regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Calafell, Sr. Javier Álvarez, contra la comunitat musulmana.

«En un post al Facebook, el regidor, del grup de Ciutadans, engega «a la merda» a tots aquells «que resen a Al·là». Unes manifestacions que la nostra associació considera impròpies d’un càrrec públic perquè fomenten l’odi i la crispació i dificulta la bona convivència i el bon veïnatge.

L’Associació Amistat Hispano-Marroquí defensa la llibertat d’opinió però entén que els insults proferits, públicament contra una comunitat, per un càrrec electe són d’una gravetat incommensurable. Recordem al regidor de Ciutadans que el seu sou també es paga amb els impostos de la comunitat musulmana.

Esperem que el Sr. Javier Álvarez Laperal reconsideri les seves declaracions, del tot inacceptables, i demani excuses públiques. Amb aquestes expressions el regidor posa de manifest que no està ni preparat ni capacitat per representar un partit polític ni ocupar un càrrec públic i menys a l’Ajuntament de Calafell.

La nostra associació ha traslladat els insults als nostres serveis jurídics per si són denunciables.»

Port de Tarragona