El Col·legi de Criminòlegs rebat el Ministeri i diu que els delictes no han baixat un 74%

L'entitat recorda que les dades no inclouen Catalunya ni Euskadi i que la majoria de delictes no es denuncien

ACN Barcelona .- El Col·legi de Criminòlegs de Catalunya ha criticat aquest dilluns el Ministeri de l’Interior per assegurar que la criminalitat va baixar un 73,8% durant la segona meitat de març, amb l’estat d’alarma activat. Els criminòlegs catalans recorden que les dades no inclouen Catalunya ni Euskadi, més del 20% de la població espanyola, i que la majoria de fets delictius no es denuncien habitualment a les autoritats. Per això, demanen al ministeri que no generalitzi sobre el descens de la criminalitat, ja que, segons el col·legi, «el delicte s’ha adaptat a noves condicions, no ha desaparegut».

«Les dades del Ministeri només indiquen la caiguda de denúncies o fets reportats, que ens ha de fer pensar per què passa això o quin tipus de delictes poden estar augmentant i no ho veiem en denúncies però sí en altres recursos que atenen víctimes (violència de gènere, intrafamiliar o abús sexual infantil, entre altres) i que tampoc s’han tingut en compte a l’informe», afirmen els criminòlegs catalans. Així, la criminòloga Helena Mulero recorda que la majoria de delictes que han baixat són els que es cometen a la via pública, com els furts, els robatoris amb força i el tràfic de drogues.

Port de Tarragona