Girauta abandona Cs pel suport a la pròrroga de l’estat d’alarma

L'exdiputat critica que el partit taronja faci de "frontissa"

Juan Carlos Girauta en un acte electoral a Mataró, al desembre del 2017. / Sívia Jardí

L’exportaveu de Cs al Congrés Juan Carlos Girauta ha anunciat aquest dimarts a la nit que abandona el partit després de l’acord que l’equip d’Inés Arrimadas i el govern espanyol han tancat per assegurar el vot dels taronges a la pròrroga de l’estat d’alarma. «No vam treballar tant per construir una frontissa. Acabo de comunicar formalment la meva baixa com a afiliat de Cs», ha anunciat ell mateix a Twitter. Girauta, que va ser cap de llista per Barcelona a les eleccions espanyoles de 2015 i 2016 i número u per Toledo a les dues del 2019, ja havia advertit que l’oposició al Congrés havia de triar «cedir al xantatge» del govern espanyol o bé «començar a donar-li el que es mereix» i que tindria «molt en compte el que faci cadascú».

Port de Tarragona