Dimiteix la directora de Salut Pública de Madrid abans que la comunitat presenti el pla per avançar a la fase 1

Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso, de visita a la Room Mate Oscar Hotel, un dels 22 hotels habilitats per a sanitaris, el 25 d'abril.

La directora general de Salut Pública de Madrid, Yolanda Fuentes, ha dimitit en plena crisi del coronavirus i abans que la comunitat hagi lliurat a Sanitat el seu pla per passar a la fase 1 dilluns que ve, segons avança la Ser. La comunitat va anunciar ahir –tot i que sense concretar detalls- que demanaria avançar en la desescalada. Illa ha confirmat aquest migdia que totes les comunitats han demanat –total o parcialment- passar de fase, excepte Madrid que encara no havia fet arribar la documentació al Ministeri per estudiar-la.

Segons ha comunicat Moncloa, fa pocs minuts que ha acabat la reunió entre Sanitat i el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero. La comunitat encara no ha lliurat la documentació tècnica per fer la petició oficial però Ruiz Escudero ha avançat que demanarà que tota la província avanci a la fase 1. Ambdós governs s’han emplaçat a una nova trobada quan hi hagi la documentació.

En una entrevista a Cuatro, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha dit que la directora de Salut Pública no li ha comunicat formalment la decisió perquè tenia una reunió amb atenció primària per analitzar la situació de la covid-19.

El director d’Ifema, al capdavant

Malgrat això, poc després que es conegués la dimissió, la comunitat ha enviat un comunicat anunciant que Díaz Ayuso ha posat el director de l’Hospital d’Ifema, Antonio Zapatero, al capdavant del Pla Covid-19. Entre les funcions que assumirà, hi ha la desescalada, la realització d’estudis epidemiològics, la coordinació socio-sanitària a la regió i la Direcció General de Salut Pública, que fins ara assumia Fuentes.

Port de Tarragona