El ministeri accepta que les regions sanitàries de Tarragona, Ebre i Alt Pirineu catalanes passin a la fase 1

El Ministeri de Sanitat ha aprovat la proposta de govern català que únicament tres regions sanitàries de la comunitat, les que presenten un menor risc de contagis, passin el dilluns a la fase 1 de la desescalada.

Els tècnics del ministeri han validat els informes tècnics que demostren que les regions sanitàries de les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran es troben en la millor situació d’afrontar aquesta fase de la desescalada.

Les altres sis regions sanitàries de Catalunya, inclosa la ciutat de Barcelona, que aglutinen el 90% de la població, encara es troben en un risc de rebrot «moderat» («moderat-alt» en el cas de la capital catalana) pel que el govern català prefereix esperar uns dies a que baixi més el nombre de contagis.

Port de Tarragona