Els Mossos investiguen danys a una cinquentena de caixers automàtics de Girona i Barcelona

Segons el mitjà Tot Barcelona, es tracta d'un grup independentista que ha penjat a Youtube un video amb les accions

Imatge d'arxiu dels danys causat a caixers, entre ells a Serinyà al maig.

Els Mossos d’Esquadra investiguen els danys que s’han produït a una cinquantena de caixers automàtics de la demarcació de Girona i Barcelona. Segons l’agència ACN, se n’han inutilitzat onze al centre de Banyoles i un altre a Serinyà. Segons ha avançat Ràdio Girona, els autors han ruixat amb líquid blanc la maquinària i ha obligat a la Policia Local a precintar-los per evitar que ningú els fes servir. Els fets han passat la nit d’aquest divendres i la policia n’ha tingut coneixement aquest dissabte al matí. En total s’han vist afectades vuit entitats financeres. Els autors han escrit lemes contraris als bancs al costat de cada acció que han fet. Aquesta nit els Mossos faran patrullatge preventiu per evitar nous atacs.

Barcelona

D’altra banda, segons publica el digital TOT Barcelona, un grup independentista ha reivindicat l’acció nocturna, que ha portat a terme un centenar de persones a diferents demarcacions. El mitjà afirma haver tingut accès a un video on es veuen diferents caixers ruixats i pintats, amb cartells on es pot llegir «Lladres». A Barcelona s’haurien fet servir esprais, a altres llocs àcid i fins i tot- segons aquest mitjà- s’han arribat a cremar. Es tracta d’un grup anònim que afirma -segons es pot veure al video- que «ningú ens mana».

Port de Tarragona