Sindillar denuncia la mort d’una treballadora de la llar a Arenys de Mar mentre netejava una finestra

Les associacions asseguren que les lleis "no protegeixen" el sector

L’associació Sindillar ha denunciat la mort d’una treballadora de la llar a Arenys de Mar mentre estava treballant aquest divendres. Segons asseguren en un manifest conjunt amb diverses entitats d’arreu de l’Estat, la víctima estava netejant els vidres d’una finestra quan es va precipitar al buit. «Una dona més que mor enmig de la precarietat d’unes lleis que no ens protegeixen», lamenten. Segons l’associació, les lleis, com la de prevenció de riscos laborals, «només estan pensades per les empreses» i, per tant, el seu sector queda «exclòs» de la norma. Així, asseguren que tot i que la víctima tenia un contracte laboral no li va donar «cap seguretat». «Quantes més hem de morir perquè se’ns tingui en compte?», es pregunten al manifest.

«Ja n’hi ha prou d’excloure’ns de les lleis, prou de ‘buits legals’ per al nostre sector», sentencien al comunicat, on reclamen campanyes específiques d’Inspecció del Treball i Seguretat Social. En aquest sentit, volen que el govern reconegui que no ha tingut «voluntat política» per millorar les seves condicions laborals, així com la situació que provoca la Llei d’Estrangeria, que asseguren que els «empeny a condicions infrahumanes».

Sindillar i la resta d’associacions es queixen que tenen unes condicions laborals injustes i que esta subjectes a feines no declarades, a la parcialitat, la temporalitat, l’absència de formació preventiva i, sobretot, a uns salaris baixos.

Port de Tarragona