Singapur notifica una pena de mort a través d’una videoconferència amb l’aplicació ‘Zoom’

Tribunal Supremo en Singapur. / GM

Singapur ha condemnat per primera vegada a un pres a la pena de mort a través d’una videoconferència realitzada en l’aplicació Zoom, segons han denunciat organitzacions de defensa dels drets humans. El Tribunal Suprem d’aquell país va comunicar a través de videoconferència divendres passat la sentència per un delicte de narcotràfic a l’acusat, un home de 37 anys i nacionalitat malàisia, ha informat Amnistia Internacional.

«Tant a través de Zoom com a persona, una condemna a mort és sempre cruel i inhumana. Aquest cas suposa un altre recordatori que Singapur continua desafiant la llei i els estàndards internacionals a l’imposar la pena de mort per tràfic de drogues com un càstig obligatori «, denunciava Chiara Sangiorgio, assessora sobre la pena capital d’AI, en el comunicat.

Punithan Genasan, el reu, va ser detingut a Malàisia, després de la qual cosa va ser deportat a Singapur el 21 de gener de 2016 i acusat d’organitzar el contraban de 28,5 quilograms d’heroïna el 2011 a través de dues correus, un dels quals havia estat condemnat anteriorment a cadena perpètua i l’altre a la pena capital, segons el diari local The Straits Times.

Singapur és un dels països de el Sud-est Asiàtic que contempla la pena capital per delictes de narcotràfic, a l’igual que Indonèsia, Malàisia o Tailàndia, encara que en aquest últim no s’ha executat a cap condemnat des de fa més d’un decenni.

«Ha arribat el moment que el Govern (singapurense) revisi els seus càstigs draconians i revoqui la pena de mort d’una vegada per totes. En un moment en què l’atenció de l’món se centra en salvar i protegir vides durant una pandèmia, la aplicació de la pena de mort és especialment abominable «, assenyalava Sangiorgio.

La suspensió de les vistes jurídiques presencials és una de les mesures per combatre la pandèmia de COVID-19 que ha pres Singapur, que va ser un dels primers països fora de la Xina a detectar casos d’el nou coronavirus.

Les autoritats de Singapur van actuar amb rapidesa i fermesa per contenir el virus, però van deixar desprotegits els barracons en els quals viuen els treballadors no-qualificats estrangers en condicions d’amuntegament i els casos de COVID-19 s’han disparat en aquests allotjaments en els últims dos mesos .

En l’actualitat hi ha un total de 29.364 casos confirmats de l’coronavirus a la ciutat-Estat d’una mica menys de 6 milions d’habitants, la majoria d’ells treballadors estrangers

Port de Tarragona