Espanya registra 48 morts per coronavirus en les últimes 24 hores, 47 menys que ahir, i 344 casos confirmats, 72 menys

S'han detectat errors en les dades de Catalunya i no estan incloses en el còmput de tot l'Estat

Hospital Clínic / Francisco Avia

Espanya registra 48 morts per covid-19 en les últimes 24 hores, 47 menys que aquest dimecres (95) i 344 nous positius confirmats per PCR, 72 menys que ahir. Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, en l’últim dia hi ha hagut 140 hospitalitzacions, 53 més que fa 24 hores (193) i 20 ingressos en UCI, 11 menys que ahir. Madrid concentra la majoria de defuncions (19), tot i que, segons Sanitat, Catalunya “no ha pogut actualitzar les dades per problemes de validació” i no apareix en les xifres totals. Fonts del Departament de Salut han explicat que aquest dijous s’han detectat errors en les dades i ara s’està validant tot el procés. Des que va començar la pandèmia, a l’Estat hi ha hagut 27.940 morts i 233.037 casos confirmats per PCR.

48 morts i 344 nous positius confirmats per test. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, en les últimes 24 hores hi ha hagut 47 morts i 72 positius menys que fa un dia, quan se’n van registrat 95 i 416, respectivament. Per comunitats, Madrid concentra 19 dels 48 decessos, tot i que, segons Sanitat, no s’han inclòs les dades de Catalunya perquè no s’han pogut actualitzar per “problemes de validació”. A més d’admetre l’error, des de Salut també recorden que en els últims dies s’ha canviat l’hora d’enviament de les dades i s’estan validant nous processos per rebre-les i enviar-les.

Hi ha sis comunitats sense cap mort des de dimecres i n’hi ha 10 amb menys de sis defuncions.

Pel que fa al nombre de casos, dels 344, 82 s’han registrat a la comunitat de Madrid, 50 a Castella-la Manxa i 45 a Andalusia. Tampoc s’han inclòs les dades de Catalunya pels mateixos problemes de validació. Hi ha quatre comunitats amb cap nou positiu confirmat.

En les últimes 24 hores, hi ha hagut 140 hospitalitzacions, la majoria (75) a Madrid. A Castella-la Manxa n’hi ha hagut 16 i a Andalusia, 14. Hi ha 13 comunitats amb entre 0 i 6 ingressos. Pel que fa a les UCI, hi ha hagut 20 entrades en l’últim dia. Set d’elles a la comunitat de Madrid i sis a Castella i Lleó. Hi ha 12 comunitats sense cap ingrés en Unitats de Cures Intensives.

Des que va començar la pandèmia, hi ha hagut a tot l’estat 27.940 defuncions, 233.037 casos confirmats, 124.521 hospitalitzacions i 11.454 ingressos en UCI.

Sense Catalunya al recompte

Catalunya no consta en cap dels paràmetres facilitats pel Ministeri. Segons Sanitat, no s’han pogut actualitzar les dades per problemes de validació. El Departament de Salut, però, va informar ahir a la nit de 281 nous positius testats i de 20 noves morts a les funeràries catalanes.

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que, en el cas de Catalunya, hi havia alguns “dubtes” i que, amb l’objectiu d’oferir la informació més concreta possible, han decidit “validar-la”. Malgrat això , ha dit que calculen que si s’incloguessin les dades catalanes, el nombre d’infectats positius s’elevaria fins als “400 i poc” i el de morts “al voltant del mig centenar”.

“Volem donar les dades amb la major concreció i que això ens permeti prendre les decisions més oportunes”, ha dit.

Malgrat això, ha insistit que l’evolució de la pandèmia “és molt favorable” i que, tot i que es detecten alguns “petits focus”, la majoria s’estan resolent bé.

Port de Tarragona