El govern espanyol aprovarà l’ingrés mínim vital la setmana que ve i començarà a abonar-lo al juny

La mesura beneficiarà quatre de cada cinc famílies en situació de pobresa extrema i tindrà un cost de 3.000 MEUR a l'any

Foto: La Moncloa

Lluís Sibils / Madrid.- El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que el Consell de Ministres aprovarà la setmana que ve l’ingrés mínim vital, que es començarà a abonar al juny. Segons Sánchez, es tracta d’una «mesura històrica» en democràcia i ha garantit que «ningú es quedarà enrere». La prestació serà «habitual» i «permanent» i ha recordat que ja existeix en altres països europeus.

El cost anual de la prestació serà de 3.000 milions d’euros i està previst que pugui donar cobertura a quatre de cada cinc persones en situació de pobresa severa i que beneficiï al voltant de 850.000 llars, de les quals la meitat amb infants a càrrec. «No oblidem que a l’Estat hi ha més de dos milions de nens que pateixen pobresa», ha subratllat.

Port de Tarragona