Els Bombers donen per controlada la fuita de diòxid de carboni en un vagó d’un tren de Captrain a Tarragona

La circulació ferroviària a la ciutat ha estat interrompuda durant una hora i s'ha activat l'alerta TRANSCAT

Efectius del SEM i de seguretat d'Adif davant dels vagons del tren aturat a les vies del polígon Francolí de Tarragona a causa de la fuita de diòxid de carboni. / Mar Rovira

ACN Tarragona .- Sis dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en una fuita en un vagó d’un tren de l’empresa Captrain, que ha obligat a interrompre la circulació ferroviària a Tarragona durant una hora. Segons els Bombers, l’incident ha estat a les 16.55 hores d’aquest diumenge a la tarda. La fuita, de diòxid de carboni líquid refrigerat, ha estat per l’obertura d’una vàlvula de sobrepressió, tot i que ha estat controlada ràpidament. Des de l’inici de l’incident s’ha interromput la circulació ferroviària a Tarragona, que s’ha restablert una hora després, a les 17.45 hores. Protecció Civil ha activat el pla TRANSCAT.

El comboi afectat ha quedat aturat al polígon industrial de Francolí. Han estat afectats per la incidència els trens regionals de la R14, R15 i R16.

Captrain és una empresa ferroviària dedicada a la logística i transport associats al ferrocarril. Va ser creada el 2002 pel Grup COMSA Corporación, i actualment pertany al Grup SNCF. Presta serveis de tracció per a trens de treball, de transport de mercaderies o viatgers per ferrocarril, en xarxes ferroviàries, terminals, zones portuàries i aeroportuàries i zones d’activitats logístiques, entre altres.

Port de Tarragona