Detenen a Badalona al presumpte assassí de la dona a Esplugues

Els dos ajuntaments del Baix Llobregat condemnen els fets: "Alguna cosa falla a la nostra societat"

Arxiu / Laura Fíguls

Els Mossos d’Esquadra han comunicat a les tres d’aquesta tarda que ha detingut la parella sentimental de la dona assassinada a un habitatge d’Esplugues. La dona era una veïna de Viladecans, de 51 anys, que s’havia traslladat a viure a la ciutat veïna amb la seva parella, principal sospitós de la mort de la dona. Així ho han explicat els dos ajuntaments a través d’un comunicat en el que han condemnat els fets i han expressat el seu condol a familiars i amics de la víctima. Aquesta és la segona víctima de violència masclista d’aquest any a Esplugues de Llobregat. i l’alcaldessa, Pilar Díaz, diu que és «inacceptable» que continuïn produint-se aquests crims: «Alguna cosa falla a la nostra societat quan persisteix la violència envers les dones només pel fet de ser dones».

En aquest sentit, l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat farà un minut de silenci per condemnar els fets a les set de la tarda d’aquest dissabte, però es demana a la ciutadania que no hi assisteixi i s’hi sumi des de la distància per adaptar l’acte de condemna a les normes de seguretat de l’actual estat d’alarma.

També l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha condemnat els fets i demana «extremar» l’atenció davant aquesta «xacra social», especialment durant la pandèmia per l’augment de convivència a les llars. L’any passat a Viladecans van morir dues dones, víctimes també de la violència masclista.

Antecedents als jutjats

En relació al crim, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fet constar que al jutjat d’aquest partit judicial amb competències en matèria de violència masclista existeix un antecedent de 2019 d’uns fets que van ocòrrer presumiblement a Gavà, on la víctima no va identificar l’autor, no va dir qui li havia provocat unes lesions per les que va ser portada a l’hospital; no va voler declarar; no va voler denunciar; i no va a anar a les cites del forense a qui es va oficiar per practicar reconeixement. La causa es va obrir al maig i es va arxivar al novembre davant la impossibilitat de continuar amb la investigació sense oposició de Fiscalia.

Port de Tarragona