A presó un dels fasos operaris del gas que va ser sorprès quan robava joies a una casa de Barcelona

Els Mossos han detingut a Barcelona dos lladres multireincidents, de nacionalitat espanyola, de 20 i 27 anys, com a presumptes autors d’un robatori violent després de fer-se passar per falsos operaris del gas.

Els fets es remunten el 16 de gener d’enguany quan una dona de 79 anys que vivia sola en un pis del Prat de Llobregat va rebre una trucada al telèfon fixe d’una noia que assegurava trucar des de la seva companyia subministradora del gas i que l’alertava que havia de passar la inspecció periòdica de la seva instal·lació. La dona va accedir i la seva interlocutora li va dir que un tècnic que hi havia a la zona acudiria al seu domicili per a fer-li la revisió.

Al cap d’una estona la nora de la víctima va passar en cotxe per davant la porteria de l’immoble i va observar que hi havia dos homes en actitud d’espera, fet que la va estranyar i li va provocar certa inquietud. Com disposava d’un joc de claus del pis de la seva sogra va anar a aparcar el cotxe i es va adreçar al pis per comprovar que tot estigués en ordre.

En aquest lapse de temps un dels dos falsos operaris van fer acte de presència i es va identificar només verbalment com a tècnic, situació que a la víctima li va cridar l’atenció. El fet que no dugués cap targeta identificativa ni cap caixa d’eines li va generar un punt de desconfiança tot i que finalment els va deixar entrar. Un cop dins de l’habitatge es va dirigir cap a la cuina i va simular que feia una sèrie de comprovacions amb els fogons i l’escalfador, moment que va aprofitar el segon autor per entrar dins del domicili sense ser vist per la víctima, aprofitant que el seu company havia deixat oberta la porta.

Just en aquell moment, la nora va arribar al pis i es va sobtar que la porta del dormitori estigués tancada quan la dona sempre la deixava oberta. Va anar cap a la cuina i hi va trobar la seva sogra en companyia del fals tècnic. Aquesta situació inesperada el va descol·locar i a les preguntes sobre què feia allà va respondre amb vaguetats per mirar de donar credibilitat a la seva condició d’operari del gas. Mentre ho feia s’anava dirigint cap a la porta d’entrada amb el pretext que també havia de fer comprovacions al quadre de llums de l’edifici. En adonar-se de la situació, la nora va voler fer-lo fora del pis i tancar la porta de seguida, tot i que el fals tècnic va posar el peu per mirar d’evitar-ho, sense èxit.

En el context d’aquella situació de tensió i quan ja es pensaven que estaven fora de perill les dues dones es van adonar que dins del pis hi havia un segon home, que de seguida es va posar una caputxa per no ser identificat, s’hi va encarar i les va empènyer per fugir ràpidament. Quan les víctimes van revisar si trobaven a faltar algun objecte personal van comprovar que s’havien endut diverses joies d’un gran valor econòmic i sentimental.

Després de les gestions policials dutes a terme pel Grup de Multireincidents de Barcelona, els investigadors van poder identificar i localitzar els dos presumptes autors del fets. Un d’ells va quedar detingut el passat 8 de maig i l’altre el passat dijous 28 de maig.

La víctima i la testimoni dels fets van realitzar rodes de reconeixement judicial, amb resultat positiu, ja que van reconèixer als dos autors.

El primer dels detinguts va ingressar a presó, mentre que el segon va restar lliure amb càrrecs amb l’obligació d’anar a signar al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.

Port de Tarragona