Pedro Sánchez trasllada a les autonomies que estiguin en fase 3 la gestió de la desescalada a partir del 8 de juny

El govern espanyol demanarà una sisena pròrroga "més lleugera" de l'estat d'alarma fins al 21 de juny

Pedro Sánchez durant la reunió telemàtica amb els presidents autonòmics. / Borja Puig de la Bellacasa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que a partir del 8 de juny la responsabilitat de la gestió del tram final de la desescalada es traslladarà a les comunitats autònomes que ja estiguin a la fase 3. Els presidents autonòmics, ha dit Sánchez, seran els que tindran la capacitat de decisió sobre els ritmes de desconfinament i la mobilitat interna entre territoris. Sánchez n’ha parlat aquest diumenge a la conferència telemàtica de presidents per fer seguiment de la pandèmia, on també ha anunciat que demanarà una pròrroga de l’estat d’alarma de quinze dies més, fins al 21 de juny. «Serà un estat d’alarma diferent i més lleuger, però necessari per acabar la feina», insisteix.

Port de Tarragona