Detinguts dos excomercials d’una instal·ladora de gas per quedar-se els diners de les factures de clients del Baix Penedès

Enganyaven l'empresa i els clients per desviar als seus comptes prop de 2.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 29 de maig un home i una dona, de 43 i 46 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte continuat d’estafa. Els Mossos van iniciar una investigació el mes de novembre arran de la denúncia del representant legal d’una empresa dedicada a la instal·lació de gas i altres subministraments que denunciava que dos extreballadors s’havien apropiat d’un import de 1.860 euros de sis clients de l’empresa al Baix Penedès.

El ‘modus operandi’ dels detinguts consistia en captar clients a qui oferien diversos serveis que formalitzaven emplenant un formulari, el full original el lliuraven a l’empresa, però modificaven el número de compte bancari del duplicat autocopiatiu que lliuraven al client el qual pertanyia als detinguts i no a l’empresa subministradora. Arran d’aquests fets delictius, l’empresa va rebre diverses queixes per part de clients que manifestaven que no havien rebut el servei contractat de gas i que havien abonat l’import en efectiu als detinguts o bé mitjançant un compte bancari.

Per tot això, els investigadors van detenir el 29 de maig els dos extreballadors per un delicte d’estafa continuada, ja que van fer ús del seu càrrec com a comercials per efectuar enganys a sis clients. L’empresa també va ser víctima perquè no va rebre els ingressos dels sis clients i va haver de subministrar els serveis igualment sense cobrar i veient la seva imatge comercial perjudicada.

Els detinguts van declarar el mateix 29 de maig en seu policial i van quedar en llibertat amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

Port de Tarragona