Detenen un guàrdia civil a València acusat del desfalc de 166.000 euros en comissions de serveis falses, entre elles de l’1-O a Catalunya

Un agent de la guàrdia civil de seixanta anys ha estat detingut per presumptament desfalcar 166.000 euros en petites «mossegades» que obtenia amb falses comissions de servei que ell mateix tramitava, publica Levante-EMV, que cita fonts fiables. El guàrdia civil estava destinat a la Unitat de Dietes de la Zona de la Guàrdia Civil de València, un departament per on passaven aquestes comissions i que suposadament li van permetre desviar petites quantitats, que al llarg de sis anys pujarien a l’import citat. El jutjat número 15 de València instrueix el cas que ha investigat la mateixa Benemèrita i on s’han descobert irregularitats en serveis entre els quals es troben els desplaçaments a Catalunya el dia del referèndum de l’1-O, l’operació de pas de l’Estret o el reforç d’estiu a les platges.

Una errada en una de les falsificacions al mes d’abril passat va permetre que s’aixequessin les sospites, ja que va atribuir un desplaçament impossible a un agent amb identitat suplantada.

Atès que coneixia a la perfecció tots els secrets de sistema, va poder continuar cometent presumptament els delictes que se li imputen -falsedat en document públic i malversació de diners públics- durant sis anys, entre 2014 i 2020, sense ser descobert.

Port de Tarragona