1.200 treballadors de Nissan fan una ‘marxa fúnebre’ per Barcelona amb els ‘fèretres’ de dirigents de l’empresa i Anfac

La plantilla fa una manifestació per "enterrar" i cremar simbòlicament Uchida, Torres i De los Mozos

Treballadors de Nissan cremant tres taüts de cartó de dirigents de la companyia a la plaça de Catalunya el 9 de juny. / Aina Martí

Aina Martí / Barcelona.- Uns 1.200 treballadors de Nissan han fet una ‘marxa fúnebre’ per Barcelona transportant taüts de cartó amb els ‘fèretres’ de dirigents de la companyia i del president d’Anfac i de Renault a l’Estat per «enterrar-los» simbòlicament, tal com creuen que han fet amb les instal·lacions de la multinacional a Catalunya. Amb espelmes, flaixos i llanternes, els concentrats han fet un mosaic de llum mentre caminaven des de l’edifici de Correus a la Via Laietana, per la Rambla i fins a la plaça Catalunya, on han cremat les tres estructures. «Avui és simbòlic però potser en el dia de demà hem de fer alguna cosa més contundent», ha advertit el representant de la UGT al comitè d’empresa de la planta de la Zona Franca, Javier Hernández.

Al llarg de la mobilització, que ha durat dues hores, s’han sentit crits com ‘Nissan no es tanca’ o ‘Aquesta nit es crema un japonès’, en al·lusió al conseller delegat de la companyia, Makoto Uchida, que era un dels personatges dins dels taüts de cartó, a més del director que desmantellarà les fàbriques, Frank Torres i el president d’Anfac i de Renault España, José Vicente de los Mozos.

Aquesta és la sisena mobilització de la plantilla després de la confirmació de la marxa de Nissan, el 28 de maig. Els centres productius de la multinacional donen feina a 3.000 persones de forma directa i a més de 20.000 indirectament, segons els sindicats. Els representants dels treballadors tenen previst reunir-se aquest dimecres amb el president del Parlament, Roger Torrent.

Port de Tarragona