Buch apartarà Arasa dels Mossos només si ho demana el jutge

El conseller d'Interior es pronuncia sobre la condemna tres dies després de conèixer-se

Miquel Buch / Foto: Bernat Vilaró

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha dit que la decisió sobre si s’ha d’apartar l’Inspector Jordi Arasa del cos de Mossos d’Esquadra l’ha de prendre el jutge, que és qui «té l’autoritat competent per decidir». Dimarts es va conèixer la sentència condemnatòria de 2 anys i 4 mesos de presó a Arasa per lesions durant el desallotjament del 15-M de la Plaça Catalunya. En la seva compareixença a l’espai «Jo pregunto» el conseller ha dit que si s’ha de «treure la condició de funcionari, sancionar o no fer res» ho decidirà el jutge. Aquest dimecres el comissari en cap, Eduard Sallent, va comunicar que Arasa seria apartat de la seva responsabilitat com a cap de l’ARRO de Barcelona i passaria a tenir un destí «allunyat del carrer».

Sobre la projecció interna de Jordi Arasa, que en conèixer-se la sentència era el cap de l’ARRO, el conseller ha dit que els càrrecs polítics no hi participen. «Es fan unes oposicions on un tribunal de treballadors públics, de funcionaris, avaluen si la persona que es presenta respon bé les proves per accedir a la plaça», ha explicat.

Buch ha dit que «s’ha actuat de forma preventiva a l’espera també de si hi ha recurs i la sentència és revisada o no, i tot el que pugui desenvolupar» en el procés judicial. En aquest sentit ha recordat que quan van tenir coneixement de la sentència Sallent va anunciar que s’apartava a Arasa del lloc que tenia en aquell moment.

Port de Tarragona