La jutgessa ordena l’arxivament de la causa contra el delegat del govern a Madrid per no trobar indicis de delicte

José Manuel Franco

La titular del jutjat 51 de Madrid ha ordenat l’arxivament de les diligències que s’instruïen contra el delegat del govern a Madrid, José Manuel Franco, amb relació a l’autorització de la manifestació del 8-M. La magistrada considera que no hi ha prou indicis que avalin un comportament delictiu de l’investigat, al que s’acusava d’un delicte de prevaricació. En la seva interlocutòria, s’especifica que Franco no va tenir un coneixement cert, objectiu i tècnic del risc per la salut de les persones que participaven en concentracions massives.

Es diu a la decisió judicial que el delegat del govern no va rebre cap instrucció de les autoritats sanitàries sobre el tema i tampoc ho va fer cap autoritat relacionada amb el món de la salut.

Port de Tarragona