Microsoft i Amazon impedeixen que la policia utilitzi el seu sistema de reconeixement facial

El president de Microsoft, Brad Smith, s’ha unit a la decisió de l’empresa Amazon d’impedir a la policia que utilitzi el seu sistema de reconeixement facial, com a mínim durant un any, fins que no es reguli adequadament la normativa per utilitzar aquesta nova tecnologia respectant els drets humans.

Microsoft ha anunciat que no vendria la tecnologia fins que hi hagi una llei nacional clara. IBM, per la seva banda, va anunciar també que s’apartava del projecte.

Un dels punts més polèmics d’aquesta tecnologia d’intel·ligència artificial està en el fet que -segons organitzacions de drets humans- discrimina entre persones de pell fosca i en especial a les dones, que el sistema distingeix amb més problemes.

Port de Tarragona