Setze ferits de caràcter lleu, deu dels quals hospitalitzats, en el tren accidentat a l’estació de Mataró

Técnics de Renfe observen el punt de l'impacte del tren accidentat a Mataró. / Jordi Pujolar

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que finalment hi ha hagut setze ferits lleus en l’accident d’aquest dilluns a la tarda d’un tren a l’estació de Mataró, quinze passatgers i el maquinista. Tots els afectats han sofert lesions de caràcter lleu, però ha calgut traslladar-ne deu a centres hospitalaris. En concret, quatre han anat a l’Hospital de Mataró, quatre més a l’Hospital de Badalona i dos al Germans Trias i Pujol, també a Badalona. L’incident ha tingut lloc cap a dos quarts de cinc a la via quatre de l’estació de Mataró, després que el comboi no hagi frenat a temps durant la maniobra d’estacionament i hagi xocat contra la barrera de final de via. Al comboi hi viatjaven quaranta persones.

L’incident no afecta la circulació de la línia R1, informa Renfe. La companyia ha activat els protocols per a aquest tipus d’incidents i ha avisat Protecció Civil, Bombers i SEM, que hi ha enviat deu ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat.

De la seva banda, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre les causes de l’accident que implicarà, entre d’altres, l’analisi de la caixa negra del comboi.

Port de Tarragona