Mor l’escriptor Carlos Ruiz Zafón als 55 anys

L'autor es va convertir en un dels fenòmens literaris contemporanis amb la publicació de la novel·la 'L'ombra del vent'

Carlos Ruiz Zafón. / Foto: David Ramos

Violeta Gumà / Barcelona .- L’escriptor Carols Ruiz Zafón ha mort aquest divendres a la matinada als 55 anys a Los Ángeles, ciutat on residia, per un càncer detectat fa dos anys. Nascut a Barcelona el 1964, és un dels autors més reconeguts de la literatura actual i les seves novel·les han estat traduïdes a més de cinquanta idiomes. Zafón es va donar a conèixer el 1993 amb ‘El Príncep de la boira’ que, juntament amb ‘El Palau de la mitjanit’ i ‘Les llums de setembre’, forma la trilogia de la Boira, destinada a un públic juvenil. Cinc anys més tard publica ‘Marina’. És el 2001, però, quan es converteix en un dels grans fenòmens literaris contemporanis amb la publicació de ‘L’ombra del vent’, la primera novel·la de la saga del Cementiri dels Llibres Oblidats.

Port de Tarragona